FAQ2021-12-27T15:29:02+01:00
Wat zeg ik tegen mijn omgeving?2020-12-14T20:01:29+01:00

Dat is heel persoonlijk en bepaal je natuurlijk zelf. Op je eigen manier en in je eigen tempo.

Eerlijk zijn tegen je naaste omgeving zal je waarschijnlijk helpen. Men zal je aanmoedigen en respect voor je hebben. Het komt maar zelden voor dat familie of beste vrienden het niet snappen. Door duidelijk te zijn laat je zien waar je voor staat en wat je doet, zal men je niet snel een alcoholhoudend drankje aanbieden.

Als je het fijner vindt kun je je omgeving gefaseerd informeren.

Hulp is juist heel fijn en waardevol: het verbindt. Je zet een mooie en goede stap naar een gezondere levenswijze

Wat levert het programma mij op?2020-12-14T20:18:05+01:00

Een Simply Sober you! Een maand niet drinken geeft je inzicht in je eigen drinkpatroon. Ook zal je mogelijk bemerken dat je  verschillen ervaart. Dat kan mentaal en/of fysiek zijn. Je kunt zoal: afvallen, betere huid krijgen, je fitter voelen, beter slapen en hebt geen katers meer. Meestal ervaar je ook minder stress, omdat je fris één en ander beter kunt oplossen dan met alcohol op.

Je krijgt nieuwe inzichten, maar leert ook technieken die je altijd kunt blijven gebruiken!

 

Wat wordt er van mij verwacht?2020-11-25T11:48:16+01:00

Je kan en mag precies doen wat jij wilt en bij jou past. Je krijgt in ieder geval dagelijks een korte video van mij. Ter inspiratie en waarin ik je van informatie voorzie. Maak er een fijn moment voor jezelf van. Ook is er dagelijks een tekst voor jou, die betrekking heeft op die specifieke dag. Afwisselend is er tevens een werkblad met enkele vragen óf een informatieblad voor verdere verdieping. Als je dat wilt. Terugkijken of achteraf maken is natuurlijk ook oké. Niets moet, alles mag!

Hoe werkt de toegang tot het programma Simply Sober?2020-12-14T19:59:59+01:00

Na inschrijving en betaling krijg je een mail met de toegang tot het programma. Je start dus gelijk. Iedere dag ontvang je een mail met een link naar nieuwe content. Altijd krijg je een video en ook altijd verdere verdieping middels een informatiesheet of een werkblad bijvoorbeeld.

Je kunt het vergelijken met een adventskalender: iedere dag komt er nieuwe informatie beschikbaar. Je krijgt schrijfopdrachten en ook informatiebladen. Het zijn korte opdrachtjes om je te motiveren en krachtiger te maken. Zodat je stapje voor stapje in een logische volgorde toewerkt naar een frissere jij.

Je kunt inloggen met je smart phone, computer of tablet op iedere locatie met internet toegang.

Hoelang blijf ik lid van Simply Sober?2020-12-14T19:50:23+01:00

Voor het zeven dagen programma geldt: na het programma eindigt ook de toegang tot de content.

Voor de dertig dagen programma’s geldt dat je langer de tijd hebt om ook na de 30 dagen alles nog eens goed tot je te nemen. Na de 30 dagen blijft het programma nog 60 dagen tot jouw beschikking staan. Zodat je verder kunt gaan met de steun van het programma. Als je dat wilt.

Zodat je het echt op je eigen moment en in je eigen tempo kan doen. Negentig dagen na de betaling stopt de toegang tot het programma (video’s en werkbladen).

Kan ik in plaats van stoppen ook minderen met alcohol?2020-12-14T19:47:44+01:00

Ja, dan kan. Het gaat om wat jij wilt bereiken. Alleen is minder drinken je wellicht eerder niet gelukt. Waardoor je verder bent gaan kijken naar wat je kan ondersteunen in jouw wens op een gezonder en/of vrijer leven. In het algemeen is het zo dat, om structureel minder te drinken, je het beste tijdelijk helemaal niets aan alcohol drinkt. Je doorbreekt dan je gewoonte/ patroon.

Het uitgangspunt is dus dat je niet drinkt gedurende de 30 dagen van het traject. Lukt het je een dag niet, sta weer op en ga verder.

Dit doe je minimaal een maand, maar mogelijk zelfs 2 a 3 maanden of langer. Het duurt namelijk doorgaans minimaal 2 tot 3 maanden om een diepgewortelde drinkgewoonte echt te veranderen. Daarom krijg je ook 90 dagen toegang tot het programma.

Door volledig te ontgiften van alcohol, mentaal en fysiek, ben je het meest helder en vrij. Daarna kun je beter gefundeerde beslissingen maken.

 

Is tijdelijk stoppen met alcohol drinken moeilijk?2020-12-14T19:41:09+01:00

Of tijdelijk of langer stoppen met drinken moeilijk is of niet verschilt van persoon tot persoon. Er zijn veel factoren die het makkelijker of juist moeilijker maken.

Belangrijke factoren zijn: je motivatie, je gebruik, je situatie en je omgeving. Simply Sober helpt je om een goed beeld te krijgen waar je staat. Het kan je helpen om makkelijker een periode nuchter te leven en te blijven.

Weet dat het je misschien in eerste instantie moeite kost, maar dat het je enorm veel kan opleveren. Je wordt fysiek gezonder, maar ook mentaal knap je ervan op. Ook als je een gematigde drinker bent.

Alcoholvrij leven geeft je meer vrijheid en een leuker leven. Ook gezelliger omdat je de juiste focus hebt en fris bent.

Gezelligheid komt overigens nooit uit een glas, maar uit jou en je omgeving.

Ga naar de bovenkant